13 januari 2014

Kennismaking – keuze uit alle rubrieken van het boek

 

Eerste middag van de cursus 'Geloven? Laat mij het maar zingen!'

 

Aanleiding: Ingebruikname van een nieuw liedboek in veel Protestantse Kerken.

 

Deze eerste cursusmiddag in de serie 'Geloven? Laat mij het maar zingen!' is bedoeld om een indruk te krijgen van hoe de volgende middagen zullen worden. Waar ben je terecht gekomen? Wie zijn je medecursisten? Wie is de inleider/zangleider? Maar ook: Hoe is de opbouw van het nieuwe liedboek? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen met het vorige liedboek? Samengevat: eerst maar eens even wennen.

 

We zullen deze middag liederen 'beproeven' uit alle rubrieken van het boek, van psalm 1 (maar nu op een tekst van Fred Kalis en muziek van Bert Matter - de eerste tonen staan hiernaast afgebeeld) tot en met gezang 1016, een prachtig lied van René van Loenen over de vrede, gemaakt bij het begin van Jesaja 2.

 

'Beproeven', jazeker, en dat houdt in dat we veel gaan zingen. Maar Roel Smit zal tussen dat zingen door ook informatie geven. Dat kan zijn over de herkomst van de melodie, het kan achtergrondinformatie zijn over de tekst, het kan gaan over de liturgische bruikbaarheid van een lied, maar één ding staat vast: saai is het nooit. Het nieuwe liedboek is boeiend, is veelzijdig en is mooi. Het is vol belofte!

 

 

 

 

 

 

 

 

Design by IndionDesign    © 2018 Roel Smit