Klassiek - waar begin ik?

Vier zaterdagochtenden in november en december: 7 en 14 november, 28 november en 12 december

  

Een cursus voor mensen die van klassieke muziek houden, maar die graag meer thuis willen raken in de grote hoeveelheid die er is. Of voor diegenen die scherper willen leren luisteren naar die dingen in de muziek die haar zozeer de moeite van het luisteren waard maken.

 

De cursus wil op deze beide punten een wegwijzer zijn. Telkens beginnen we met een overbekend muziekstuk. Bij dat stuk vertel ik een paar dingen. Vanuit dat muziekwerk gaan we naar een volgende compositie, een compositie die om welke reden dan ook een relatie heeft met de vorige. Die relatie kan zijn dat het een werk is van dezelfde componist, maar dat hoeft niet. De relatie kan ook in de instrumentenkeuze zitten, of in een buitenmuzikaal gegeven. Zo verder werkend verkennen we steeds een straatje met enkele muziekwerken in het doolhof en leer je meer en meer een weg te vinden.

 

 

Data:                          Zaterdagochtenden 7, 14, 28 november, 12 december

Plaats:                        Nieuwe Markt 13, Deventer

Tijden:                        10.30 – 12.45 uur met een kwartier pauze

Cursusleider:               Roel Smit

Kosten:                        € 80,00 inclusief cursusmateriaal en inclusief

                                   pauzeconsumpties

Opgave:                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0621 597949

Klassiek - waar begin ik?

 

Design by IndionDesign    © 2017 Roel Smit